Kommunene har utarbeidet og vedtatt en plan for gjennomføring av brukerundersøkelser i Sørreisa kommune.

Kommunen har laget avtale med KoRus Nord om gjennomføring av Ungdata undersøkelse. Ungdata er et kvalitetssikret og standardisert system for lokale spørreskjemaundersøkelser. Undersøkelsen innebærer at skoleelever på ungdomstrinnet og i videregående opplæring svarer på spørsmål om ulike sider ved livet sitt. Undersøkelsene foregår i skoletiden og gjennomføres elektronisk.

Ungdata dekker helheten i ungdoms liv og omfatter et bredt spekter av temaområder (foreldre og venner, skole, lokalmiljø, fritidsaktiviteter, helse og trivsel, rusmiddelbruk, risikoatferd og vold). Undersøkelsen gjennomføres hvert tredje år på ungdomsskoletrinnet og ble gjennomført i 2015 og 2018 i Sørreisa kommune. Neste undersøkelse sendes ut til elevene i 2021.

Sørreisa kommune benytter nettsiden «Bedre kommune» som verktøy for å måle brukertilfredshet gjennom utførelse av både elevundersøkelser på skolene og foreldreundersøkelser i barnehagene. Udir har gjennom denne nettsiden laget undersøkelser som bistår kommunen å avdekke misforhold mellom den offentlige tjenesten og bruker. Dette innebærer at hver tjeneste eller avdeling hvert tredje år deltar i undersøkelsen vedr. brukertilfredshet. Dette med tanke på å fange opp brukerperspektivet og kartlegge utfordringer og muligheter. Både suksessfaktorer og behov for endringer eller forbedringer, slik at flere utsatte barn og familier får den hjelpen de trenger på et tidlig tidspunkt. Denne modellen er systematisk og rullerer mellom tjenestene.

Barnevern, forrige gj.f i 2015, neste i 2018

Helsestasjon, forrige gj.f. i 2016, neste i 2019

Rus og psykiatritjenesten, forrige gj.f i 2016, neste i 2019

I tillegg gjennomføres den i hjemmetjenesten, institusjonsboligene og for de utviklingshemmede.

 

På bakgrunn av rapport fra fylkesmannen iverksatte Sørreisa kommune i 2017 en forvaltnings revisjon for å kartlegge det kommunale tverrfaglig samarbeidet mellom barneverntjenesten og de andre tjenestene. Denne revisjonen påviste mangler som kommunen i ettertid har hatt fokus på å utbedre i forhold samhandlingen mellom tjenestene. Planprogrammet for kommuneplan 2017 – 2017 beskriver dette gjennom tydelige beskrivelser av fokus områdene. Blant hovedprioriteringene i denne planen er å;

- videreutvikle barnehage – og skoletilbudet for trivsel og læring.

- Videreutvikle gode helse- og omsorgstjenester for barn og unge

- Aktivisere en større andel av ungdommen på fritiden både med sosiale møteplasser   og fysisk aktivitet

- Styrke integrering av barn – unge og familier fra andre land og kulturer

- Bekjempe mobbing

- Hjelpe barn og unge i familier som har utfordringer når det gjelder økonomi eller omsorgsevne.