Hvem kan søke?

  • Offentlige instanser
  • Frivillige organisasjoner
  • Private aktører 

For at frivillige organisasjoner, private aktører, offentlige instanser og kommunen selv skal kunne søke om tilskudd, må kommunen ha meldt seg på ordningen. En kommune som har meldt seg på ordningen, refereres i ordningen til som en «deltakende kommune».

Aktivitetstyper og søknadsskjemaer 

  • Frivillige organisasjoner, private aktører og andre offentlige instanser (som ikke er kommuner eller bydeler i Oslo) skal benytte søknadsskjema 2. Søknaden skal knyttes til en deltakende kommune/bydel i Oslo. Søknaden må knyttes til kommunen hvor hoveddelen av deltakerne rekrutteres fra. Hvis prosjektet aktivt skal rekruttere deltakere fra andre kommuner, må dere sende inn én søknad for hver kommune. 

 

I Oslo skal dere knytte søknaden til den bydelen som hoveddelen av deltakerne rekrutteres fra. Prosjekter som rekrutterer deltakere fra hele Oslo kommune skal knyttes til Oslo kommune sentralt.

 

I Oslo skal også kommunale etater som søker om et prosjekt som rekrutterer hovedsakelig fra én bydel benytte søknadsskjema 2. Kommunale etater som søker om et prosjekt som rekrutterer fra hele byen regnes som byomfattende, og skal inkluderes i Oslo kommunes hovedsøknad. Ta kontakt med Oslo kommunes kontaktperson for ordningen vedr. spørsmål om dette. Dere finner kontaktinformasjon på ordningens nettside.

 

OBS: For enkelte aktivitetstyper skal ikke søknaden knyttes til en deltakende kommune. Det betyr at dere kan søke om tilskudd uavhengig av om kommune/bydel i Oslo er påmeldt tilskuddsordningen. Det gjelder følgende aktivitetstyper:

  • 4-7 Ungdomslos – (Søknadsskjema 6)
  • 4-9 Utprøving av arbeidsmodeller (søknadsskjema 5).
  • 4-10 Koordinering av lokalt arbeid for inkludering av målgruppen (søknadsskjema 4 – kun for kommuner).
  • 4-12 Sentralledd i frivillige organisasjoner med aktivitet i minst fem kommuner (søknadsskjema 3).

 

Forskriftsendring 2025

Fra og med tilskuddsåret 2025 er det en forskriftsendring knyttet til aktivitetstypen § 4-7 Ungdomslos: 

  • Navnet på aktivitetstypen er endret fra «Los/ungdomslos» til «Ungdomslos». 
  • Søknader om tilskudd til Ungdomslos skal ikke lenger knyttes til en deltakende kommune. Det vil si at søknader om tilskudd til denne aktivitetstypen ikke skal inngå i kommunens hovedsøknad, men sendes inn på et eget søknadsskjema for Ungdomslos (søknadsskjema 6). 

Se mer informasjon om endringene på ordningens nettside under aktivitetstypen § 4-7 Ungdomslos. 

 

Regelverk og veiledning på nett

Før dere sender inn en søknad er det viktig å sette seg nøye inn i: 

Søk om tilskudd her: Bufdirs søknadsportal

 

Ta kontakt med oss ved behov