Program:

12.00      Ordfører Jan- Eirik Nordahl kommer for å holde appell om årets tema og betydningen for Sørreisa samfunnet

12.30      KUDRAMUDA - musikalsk innslag 

13.00      Esperance Narerwa og Butoto Kirenga - musikalsk innslag

14-16.00Sosialt samvær og mat 

Årets tema

Årets tema er "gi 8 minutter". Alle trenger noen å snakke med, og årets kampanje er først og fremst en enkel påminnelse om hvor viktig det er å sette av tid i en hektisk hverdag til å snakke med de du er glad i.
Men hvorfor akkurat 8 minutter?
En studie fra 2021 viste til at korte, regelmessige telefonsamtaler på rundt 10 minutter hadde en betydelig positiv effekt på ensomhet, angst og depresjon. Å høre stemmen til en du er glad i kan virke regulerende på vanskelige følelser og gjøre det lettere å komme gjennom belastende perioder. Vi har også lettere for å forstå og ha empati for de vi hører stemmen til.
Regelmessige samtaler gjør at vi får trening i å sette ord på hvordan vi har det, som kan styrke relasjonen. Vi har nemlig lettere for å stole på og knytte oss til mennesker som viser sårbarhet.
Vi er mange som sliter med å finne tid til å sjekke innom hverandre i en hektisk hverdag. Vi er også ofte uenige om når det er best å avslutte samtaler. Da er det lett at viktige relasjoner renner ut i sanden. Kanskje det å være enige om en felles tidsramme kan gjøre det lettere å ta kontakt?

For la oss være ærlige. Alle har 8 minutter til overs i løpet av en dag.